Буряк маринована консервована

9

Рецепт консервованої буряків на зиму. Таку буряк маринований консервовану хоч в борщ можна додати, хоч салат зробити.

Продукти
  • На пів-літрову банку
  • Буряк — 330-350 м
  • Оцет 5%-ного — 5-6 ч. ложок
  • Заливку готуйте з розрахунку:
  • Вода — 1 л
  • Цукор — 0,5 склянки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Кориця — на кінчику ножа (або 2-3 шматочка)
  • Гвоздика — 6-8 шт.
  • Перець гіркий — 6-8 шт.
  • Перець гіркий горошком (за бажанням) — 6 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для консервування буряків перед вами.

Шаг №2

Як консервувати буряк:

У буряків обріжте кінці, ретельно вимийте її.

Шаг №3

Подговленную буряк викладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Потім варіть протягом 30-40 хв, на невеликому вогні.

Шаг №4

Буряк охолодіть водою, очистіть від шкірки і виріжте дефектні місця, знову обполосніть водою.

Шаг №5

Буряк наріжте пластинками завтовшки 0,5-1 см, а потім смуги або кубиками.

Шаг №6

Банки вимийте. На пів-літрову банку візьміть 330-350 м буряків і 5-6 ч. ложок 5%-ного оцту.

Шаг №7

Заливку готуйте з розрахунку: на 1 л води 0,5 скл. цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2-3 невеликих шматочки кориці, по 6-8 шт. гвоздики і гіркого перцю. Кип'ятіть заливку 8-10 хв і разом з прянощами.

Шаг №8

Далі заливку разом з прянощами влийте в банки.

Шаг №9

Наповнені банки накрийте кришками і стерилізують: півлітрові банки-12 хв, літрові — 15 хв.

Шаг №10

Потім банки загорніть і охолодіть. Буряк маринована консервована готова.
Приємного апетиту!

Вгору