Буряк маринована

8

Маринована буряк — відмінна закуска на зиму.

Продукти
  • Буряк — 700 г
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець запашний горошком
  • Гвоздика — 3 шт.
  • Для заливки:
  • Вода — 1 л
  • Цукор — 40 г
  • Сіль — 40 г
  • Оцет 3% — 60 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування маринованої буряків.

Шаг №2

Як маринувати буряк:

Коренеплоди варіть 30-40 хв, потім охолодіть,
очистіть від шкірки, наріжте смужками
або кубиками.

Шаг №3

Приготуйте заливку. Для цього закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор. Зніміть з вогню, влийте оцет.

Шаг №4

У банку покладіть 3-5 зерен запашного перцю, 3 шт. гвоздики, 1-2 лаврових листа. Укладіть буряк в банки, за-
лейте гарячою заливкою.

Шаг №5

Стерилізуйте півлітрові банки 9 хвилин, літрові — 12 хвилин, трилітрові — 18 хвилин. Потім банки закрутіть.
Маринована буряк на зиму готова.

Вгору