Суп з сушеними грибами і перловкою

10

Сьогодні приготуємо суп російської кухні з сушеними грибами, перловкою і картоплею. Блюдо просте і досить ситна, а так як я люблю перловку, то для мене ще й дуже радісна.

Продукти
  • Гриби сушені
  • Крупа перлова
  • Картопля
  • Цибуля ріпчаста
  • Зелень
  • Часник (за бажанням)
  • Сметана (для подачі)
  • Сіль
  • Перець
  • Олія рослинна
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Жменя сухих грибів замочуємо в холодній воді години на два.
Перлову крупу ретельно промиваємо і запарюємо окропом.
Відварюємо гриби в цій же воді. Зварені гриби виймаємо з бульйону і засипаємо запарені перловку.
Варені гриби можна порізати, хоча і не обов'язково

Шаг №3

Картоплю ріжемо крупно — і в каструлю, коли перлова крупа вже майже готова. Туди ж — порізані гриби, дрібно нарізаний і пасеровану на олії цибулю.

Шаг №4

Солимо, перчимо. На любителя можна додати дрібно порізаний часник.
Суп готовий. Подавати з зеленню і сметаною.
Тепер можна уявляти себе селянином вісімнадцятого століття і насолоджуватися смачним обідом.
Приємного апетиту!

Вгору