Суп з овочами і пряними «куббі» бараниною

12 8

Цей суп родом з Індії. Суп з овочів подають з зеленим соусом і «куббі» — шматочками тіста, які загортається баранячий фарш з прянощами.

Продукти
  • Для супу:
  • Часник — 6 зубчиків
  • Буряк — 4 шт
  • Помідори консервовані — 400 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цукіні — 1 шт.
  • Кардамон (насіння) — 4-5 шт.
  • Стебло селери — 1 гілочка
  • Кінза — 1 пучок
  • Карі — 1/2 ч. ложки
  • Олія рослинна — 15 мл
  • Лавровий лист — 2 шт
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Овочевий бульйон — 1 л
  • Оцет винний — 15 мл
  • Цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Для "
  • куббі"
  • :
  • Шафран — 2 щіпки
  • Вода — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 15 мл
  • Цибуля ріпчаста великий — 1 шт.
  • Фарш з баранини — 250 г
  • Оцет — 1 ч. ложка
  • М'ята свіжа — 1 пучок
  • Борошно — 115 г
  • Сіль — 2 щіпки
  • Куркума — 1 ч. ложка
  • Вода — 60 мл
  • Для зеленого соусу-пасти:
  • Корінь імбиру — 50 г
  • Перець чилі — 1-3 шт.
  • Часник — 4 зубчики часнику
  • Оцет винний — 2 ст. ложки
  • Оливкова олія (першого холодного віджиму)
  • Кінза — 1 пучок
Приготування

Як робити: Суп з овочами і пряними «куббі» бараниною? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати суп з овочів з «куббі»:

I. Для зеленого соусу-пасти:

Перемеліть в блендері часник, корінь імбиру і чилі. Додати кінзу, оцет, масло і сіль.

II. Для начинки «куббі»:

1. Влийте в чашку столову ложку гарячої води і додайте шафран. Розмішайте і відкладіть.

2. Очистіть і наріжте дрібно цибулю. Підігрійте в сковороді олію і висипте цибулю. Пасеруйте, поки не стане м'яким.

3. Перекладіть остиглий цибулю в блендер, додайте воду з шафраном, фарш, оцет і м'яту. Подрібніть до консистенції пюре і охолодіть.

III. Для тіста «куббі»:

1. У кухонний комбайн всипте борошно, сіль, куркуму, потім поступово додайте воду, формуючи тісто. Дістаньте тісто і місіть руками поверхні, посипаною борошном, близько 5 хвилин. Загорніть в плівку і відставте на 30 хвилин.

2. Тісто розділіть на 10-15 шматків. Сформуйте з тіста кульки і пальцями зробіть середині поглиблення. Складайте отримані коржики на добре посипану борошном поверхню.

3. У кожен коржик покладіть посередині начинку і заліпіть, формуючи кубики або кульки. Обваляйте в борошні. Відставте на час.

4. Варити «куббі» слід перед подачею супу. Для цього закип'ятіть в глибокій каструлі підсолену воду і опускайте «куббі» на 5 хвилин киплячу воду. Діставайте їх акуратно, використовуючи шумівку.

5. Викладайте «куббі» глибоку тарілку, додавши оцет і зелений соус чи пасту.

IV. Для супу:

1. Заздалегідь приготуйте 4 очищених буряків. Рідина відставте, окремо наріжте соломкою буряк.

2. У сковороді розігріти олію, додати нарізану цибулю. На повільному вогні обсмажте 10 хвилин. Потім додайте часник, дрібно нарізану моркву, нарізану кубиками цукіні, кардамон, каррі, селера і готуйте ще 2 хвилини.

3. Підігрійте в каструлі овочевий бульйон. Додайте буряки, помідори, лавровий лист, коріандр і цукор. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть суп з овочів ще 20 хвилин .

4. У кінці додайте в суп буряковий відвар, що залишилася нарізану буряк і часник, варіть суп з овочів кілька хвилин.

Вгору