Суп-пюре з печериць

13 5

Рецепт супу-пюре з печериць, одного з найпопулярніших супів-пюре.

Продукти
  • Печериці свіжі - 600 г
  • Борошно - 1-2 ст. л.
  • Молоко - 4 склянки
  • Вода, бульйон або овочевий відвар - 1 склянка
  • Масло вершкове - 3-4 ст. ложки
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Мускатний горіх мелений (за бажанням) - за смаком
  • Зелень (петрушка) - за смаком
  • Для льезона:
  • Яйця (жовтки) - 2 шт.
  • Вершки або молоко - 1 стакан
Покрокове приготування
1 Суп-пюре з печериць, шаг 1

Підготувати продукти для супу-пюре з печериць. Свіжі печериці добре вимити (при необхідності очистити), цибулю і моркву очистити, вимити.

:)
2 Суп-пюре з печериць, шаг 2

Як приготувати суп-пюре з печериць:

Кілька дрібних грибів (5-6 штук) відібрати для прикраси. Інші печериці дрібно порубати або пропустити через м'ясорубку.

3 Суп-пюре з печериць, шаг 3

Перекласти подрібнені гриби в каструлю, додати столову ложку масла, цілу цибулину і моркву, розрізану вздовж на частини.
Накрити кришкою і тушкувати на малому вогні 30-40 хвилин. Потім влити склянку води або бульйону і варити ще хвилин 5. (Воду або бульйон можна додати відразу, разом з овочами і тушкувати гриби 40-45 хвилин.)

4 Суп-пюре з печериць, шаг 4

Закип'ятити молоко.

Окремо в каструлі розігріти дві ложки масла.

5 Суп-пюре з печериць, шаг 5

Додати борошно, помішуючи.

6 Суп-пюре з печериць, шаг 6

Злегка обсмажити борошно з маслом.

7 Суп-пюре з печериць, шаг 7

Влити в олійно-борошняну масу гаряче молоко, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок.

8 Суп-пюре з печериць, шаг 8

Цибулю і моркву вийняти з каструлі з грибними пюре. Перемішати грибне пюре з молочно-борошняної заправкою, посолити, довести до кипіння і варити на дуже малому вогні 5-10 хвилин.

9 Суп-пюре з печериць, шаг 9

Зробити суп-пюре однорідним за допомогою заглибного блендера або протерти суп через сито.

10 Суп-пюре з печериць, шаг 10

Приготувати льєзон. Для цього в невеликій каструльці злегка збити жовтки. Молоко (або вершки) закип'ятити.

11 Суп-пюре з печериць, шаг 11

Влити молоко, помішуючи, жовтки і прогріти до загустіння на слабкому вогні (або на водяній бані) протягом 1-2 хвилин.

12 Суп-пюре з печериць, шаг 12

Льєзон процідити.

13 Суп-пюре з печериць, шаг 13

Перед подачею заправити суп-пюре з печериць льезоном (і, при бажанні, вершковим маслом), перемішати.

14 Суп-пюре з печериць, шаг 14

(Замість льезона в суп-пюре можна додати гаряче молоко з маслом або прогріті жирні вершки. При цьому можна змінювати густину супу.)

15 Суп-пюре з печериць, шаг 15

Відстрочені гриби відварити і нарізати скибочками.
Або сирі гриби нарізати скибочками і злегка обсмажити їх на розігрітій сковороді з маслом до рум'яності.

16 Суп-пюре з печериць, шаг 16

Грінки (сухарики) до супу-пюре можна використовувати готові або приготувати з білого хліба: нарізати хліб кубиками і висушити на деку в духовці, приблизно при 170 градусах протягом 20-30 хвилин (стежити за румяностью сухариків).

17 Суп-пюре з печериць, шаг 17

Суп-пюре з печериць подати в чашках. Окремо подати грінки.

Так само можна приготувати суп з свіжих білих грибів або зморшків.

Вгору