Суп-пюре з курки

14 8 30 хв. 60 хв.

Ніжний, густий, кремоподібний, смачний і ситний – перед вами рецепт супу-пюре з курки по-англійськи.

Продукти
  • Вода — 2,5 л
  • Курка — 1 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт.
  • Олія рослинна — 1 ст. ложка
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Масло вершкове — 50 г
  • Молоко — 0,5 склянки
  • Жовток — 1 шт
  • Сіль — 0,5 ст. ложки (за смаком)
  • Лавровий лист — 1 шт. за смаком
  • Перець горошком — 4 шт. за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) — 0,5 пучка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для супу-пюре з курки перед вами.

Шаг №2

Як приготувати суп-пюре з курки:

Курку залити холодною водою і варити при слабкому кипінні до м'якості (близько години), додавши в кінці лавровий лист і перець горошком.

Шаг №3

Після цього тушку вийняти і відокремити м'ясо від кісток. Окремо відкласти філе.

Шаг №4

Бульйон процідити.

Шаг №5

Філе порвати на шматочки або нарізати соломкою (або кубиками). Можна залити грудинку невеликою кількістю гарячого бульйону і варити ще 5-10 хвилин.

Шаг №6

Решту м'ясну м'якоть подрібнити за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна.

Шаг №7

Потім курячу масу протерти крізь сито.

Шаг №8

Моркву і корінь петрушки почистити, вимити, нарізати соломкою.

Шаг №9

Цибулю почистити, вимити, дрібно нарізати.

Шаг №10

Сковороду розігріти, налити рослинне масло. Викласти овочі, обсмажити в розігрітій олії на маленькому вогні, помішуючи, до м'якості (близько 4-5 хвилин).

Шаг №11

Овочі теж протерти крізь сито або подрібнити блендером.

Шаг №12

Розігріти сковороду, викласти вершкове масло. Розтопити.

Шаг №13

Додати борошно. Борошно підрум'янити в маслі на середньому вогні, помішуючи, 1-2 хвилини.

Шаг №14

Потім борошно розвести невеликою кількістю бульйону (близько 50 мл), ретельно розтерти, щоб не було грудочок.

Шаг №15

Суміш з'єднати з овочевих та м'ясних пюре, посолити.

Шаг №16

Добре перемішати.

Шаг №17

Пюреподібну масу висипати в решту бульйону, перемішати і проварити курячий суп-пюре 5-7 хвилин.

Шаг №18

Відокремити жовток від білка.

Шаг №19

Сирий жовток розтерти з молоком.

Шаг №20

Підготовлений жовток влити готовий суп-пюре з курки. Проварити 5 хвилин. Зняти з вогню.

Шаг №21

Зелень помити і дрібно нарізати.

Шаг №22

При подачі в тарілку покласти шматочки курячого філе, налити суп-пюре з курки і посипати зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору