Суп-пюре з смаженого болгарського перцю

8 6

Болгарський перець смажиться в духовці, а потім з нього готується суп-пюре з додаванням трав і спецій.

Продукти
  • Перець болгарський червоний - 8 шт.
  • Бульйон курячий - 3 склянки
  • Перець чорний горошком - 5 шт.
  • Чебрець - 3 гілочки
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Олія оливкова - 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста (дрібно різаний) - 2 склянки
  • Часник (подрібнений) - 1 ст. л.
  • Вода - 1 склянка
  • Оцет білий винний - 3 ст. л.
  • Соус гострий - 0,25 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. л.
  • Шніт (дрібно різаний) - 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Суп-пюре з смаженого болгарського перцю? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати суп-пюре з перцю болгарського смаженого:

1. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву до високої температури.

2. Перець розрізати на половинки, видалити насіння і плодоніжку. Викласти половинки перців (зрізами вниз на деко, застелене фольгою. Помістити деко під гриль і смажити перець до обвуглювання, близько 15 хвилин. Перекласти смажений перець в пластиковий пакет, щільно закрити і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім дістати перець з пакета, зняти плівку, а м'якоть дрібно порізати.

3. З декількох шарів марлі вирізати квадрат, скласти на нього перець горошком, чебрець і лавровий лист, кінці марлі поцупити і зав'язати ниткою.

4. У великій чавунній каструлі (казанку) на середньому вогні розігріти оливкову олію. Висипати в каструлю цибулю і часник, готувати, помішуючи, близько 15 хвилин, до золотисто-коричневого кольору цибулі.

5. Викласти в каструлю смажений перець, мішечок з травами, налити бульйон, 1 склянка води, оцет і гострий соус. Збільшити вогонь до середньо-сильного, довести масу до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і варити суп близько 20 хвилин.

5. Видалити з каструлі мішечок з травами. Суп посолити і поперчити. Половину вмісту каструлі перелити в чашу кухонного процесора або блендера, пульсувати до пюреобразного стану (робити це потрібно з відкритим отвором для виходу пари). Перелити суп-пюре з перцю в супницю. Другу половину супу також пюрировать і перелити суп-пюре в ту ж супницю. Посипати суп-пюре шниттом і подавати суп-пюре з перцю відразу ж.

Вгору