Суп-пюре з сочевиці

8 4 60 хв.

найпростіший суп з сочевиці для вас. Це, так би мовити, базовий рецепт. У пост — мила справа.

Продукти
  • Сочевиця червона — 1 склянка
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 50 р
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Сіль — смаком
  • Перець червоний пекучий — смак
  • Лимон — смаком
  • Зелень — смак
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати суп-пюре з сочевиці:

Сочевицю добре промити.

Шаг №2

Залити холодною водою (2,5 л), дати закипіти. Варити сочевицю на середньому вогні до повного розварювання. Близько 40-60 хвилин.

Шаг №3

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Додати в масло одну столову ложку з гіркою борошна підсмажити, помішуючи, 1 хвилину.

Шаг №4

Потім додати томатну пасту, перемішати і гасити 1 хвилину.

Шаг №5

У сковороду додати червоний перець і улюблену приправу. Дуже гармонує сушена м'ята.

Шаг №6

Тушкувати все разом 2 хвилини на самому маленькому вогні.

Шаг №7

Додати засмажку до сочевиці, посолити. Можна зробити суп-пюре з сочевиці більш однорідним з допомогою блендера.

Шаг №8

Суп-пюре з сочевиці готовий. У тарілку покласти скибочку лимона.
Приємного апетиту!

Вгору