Суп лакса, з перепілкою та морепродуктів

12

Малайзійський суп лакса. Вважається одним з найбільш смачних страв у світі! Оригінальний рецепт, і його альтернативна спрощена версія.

Продукти
  • Локшина сомен — 50 г
  • Перепілка — 1 шт.
  • Креветки тигрові — 3 шт.
  • Морський гребінець — 2 шт.
  • Кокосове молоко — 50 р.
  • Гриби шиітаке сушені — 3 шт.
  • Сир тофу — 20 р.
  • Яйце куряче — 1/4 частина
  • Для пасти каррі:
  • Галангал — 3 см
  • Лемонграс — 1 стебло
  • Гострий перець чилі — 3 шт.
  • Цибуля червоний — 60 г
  • Часник — 3 зуб.
  • Кунжутне масло — 1 ст. л.
  • Рибний соус — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 д. л.
  • Куркума — 1 ч. л.
  • Насіння коріандру — 0,5 ч. л.
  • Зелень кінзи
Приготування

Як робити: Суп лакса, з перепілкою та морепродуктів? Дуже просто читайте далі...

1. Перепілку заливаємо холодною водою (300 мл) і, знімаючи піну, варимо до готовності.

2. Панцирі сирих креветок обсмажуємо в ковшике 5 хвилин, додаємо часник і через хвилину заливаємо водою (200 мл). Варимо 30 хвилин.

3. Готуємо каррі-пасту: для цього подрібнюємо всі інгредієнти в блендері. Із зазначених інгредієнтів вийде пасти приблизно на 4 порції супу.

4. Тофу обвалял в кукурудзяній муці і обсмажив з усіх боків.

5. Гриби шиітаке замочуємо у воді на годину, щоб позбутися від піску.

6. Починаємо готувати суп. У розігрітий вок наливаємо рослинне і кунжутну олії (1:1). Додаємо карі-пасту, обсмажуємо, часто помішуючи, вливаємо наші бульйони.

7. Гриби злегка віджимаємо рукою від вологи, і кидаємо в бульйон, так само додаємо локшину, креветки, гребінець, кокосове молоко, пару гілочок м'яти і кінзи. Замість солі ми додамо рибний соус, за смаком. Наш суп готовий.

8. Тепер підготуємо подачу. У глибоку тарілку наливаємо бульйон з локшиною, додаємо перепілку, відварене яйце, міні-кукурудзу, шиітаке, обсмажений тофу, гребінець і креветки, гілочку м'яти, перець пірі-пірі, чорний кунжут, зелена цибуля, червоний лук, каперс з гілочкою, лайм.

Приємного апетиту!

*

Альтернативний варіант.

Галангал замінюємо імбиром. Лемонграс замінюємо соком половинки лайма і цедрою. Якщо немає кокосового молока, то відварюємо кокосову стружку в звичайному молоці. Замість шиітаке можна взяти печериці або гливи. Гребінець можна не класти або замінити іншим морепродуктом. Перепілка взагалі ніколи в цей суп не йшла, це мій особистий каприз. Тому сміливо замінюємо куркою.

Вгору