Суп-крем з сочевиці

4 20 хв. 40 хв.

Дуже смачний суп. Але що слова? Приготуйте і перевірте самі...)

Продукти
  • Сочевиця червона - 1 склянка
  • Вода - 2,5 л
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Рослинна олія - 30 г
  • Борошно - 1-2 ст. ложки
  • Перець чорний - за смаком
  • Перець червоний - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Хліб білий для грінок - 300 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

Сочевицю промити. Залити холодною водою.

Шаг №3

Зварити сочевицю до готовності (20-40 хвилин, у залежності від сорту сочевиці). Коли сочевиця готова, то пюрировать її в блендері разом з рідиною.

Шаг №4

Тим часом курячі яйця зварити круто, охолодити і очистити. Нарізати кубиками.

Шаг №5

Очистити цибулю і часник. Цибулю помити. Нарізати цибулю кубиками, часник дрібно порубати.

Шаг №6

Нагріти сковороду, налити рослинне масло, викласти підготовлені часник і цибулю. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини (до золотистого кольору).

Шаг №7

Додати борошно, добре перемішати.

Шаг №8

Викласти обсмажену цибулю і часник в каструлю до сочевиці. Подрібнити все блендером до однорідності. Посолити, поперчити (можна додати інші прянощі за бажанням). Накрити кришкою і варити ще 5 хвилин. Додати зелень за смаком.

Шаг №9

Тим часом нарізати хліб і зробити грінки на сковороді або в духовці.

Шаг №10

Суп-крем з сочевиці готовий. У тарілку покласти чайну ложку рубаних яєць. Подавати з грінками.
Приємного апетиту!

Вгору