Суп картопляний з галушками

8 4 20 хв. 40 хв.

Любите супчик на обід? Запропонуємо суп картопляний з галушками. Це просто.

Продукти
  • Бульйон — 6 склянок
  • Картоплю, нарізану кубиками — 3-4 шт. (2 склянки)
  • Борошно пшеничне — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком
  • Перець — на кінчику ножа (за смаком)
  • Вода — 0,75 склянки
  • Для подачі:
  • Зелень (за бажанням) — 2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для картопляного супу з галушками перед вами.

Шаг №2

Як приготувати картопляний суп з галушками:

Картопля очистіть, вимийте, наріжте кубиками.

Шаг №3

Закип'ятіть бульйон. Опустіть в киплячий бульйон картоплю.

Шаг №4

Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

Шаг №5

Для галушок. Закип'ятіть воду в каструльці. Посоліть (0,5 ч. ложки).

Шаг №6

Потім у киплячу підсолену воду при безперервному помішуванні всипте борошно.

Шаг №7

Суміш 5 хвилин проваривайте на невеликому вогні, зніміть з вогню, дайте злегка охолонути (до 40-50 градусів).

Шаг №8

Додайте в тісто яйце.

Шаг №9

Все добре розмішайте. Тісто для галушок готово.

Шаг №10

Розкачайте тісто, підсипаючи борошно в міру потреби, шаром 0,5 див.

Шаг №11

Тісто наріжте невеликими шматочками.

Шаг №12

Картопля готовий. Потім закладайте галушки. Галушки опустіть в суп і варіть при слабкому кипінні, поки не спливуть (близько 5 хвилин). Суп картопляний з галушками готовий.

Шаг №13

При подачі на стіл 5-6 галушок кладіть на тарілку і заливайте гарячим картопляним супом. За бажанням картопляний суп з галушками можна посипати зеленню.
Пятного апетиту!

Вгору