Суп з морепродуктів з вонтонами

4

Рецепт цього супу з вонтонами є варіантом традиційного блюда китайської кухні. Вонтони - це азіатські пельмені, які можуть бути і самостійною стравою, але часто їх кладуть у суп.

Продукти
  • Тигрові креветки - 50 г
  • Гребінці - 50 г
  • Філе тріски - 75 г
  • Яйце (білок) - 1 шт.
  • Рибний бульйон - 900 г
  • Кунжутне масло - ½ ч. ложка
  • Сіль - ¼ ч. ложки
  • Херес (шеррі) - 1 ч. ложка
  • Білий перець - 1 щіпка
  • Зелень петрушки - 4-5 гілочок
  • Цибуля-сибулет - 1 пучок
  • Салат латук - 2-3 аркуша
  • Готові квадрати для вонтонів (тісто) - 20 шт.
Приготування

Як робити: Суп з морепродуктів з вонтонами? Дуже просто читайте далі...

Вонтони дуже популярні в азіатській кухні. Роблять їх не тільки з м'ясом, але і з креветками, і з грибами, і зі стеблами молодого бамбука.

Сибулет (Ciboulette) - це різновид цибулі з тонкими зеленими стрілками і фіолетовими квітками.

Покрокове приготування

Шаг №1

Очищаємо креветки, обполіскуємо, витираємо серветкою і нарізаємо.

Шаг №2

Промиваємо і промаківающімі кухонним рушником гребінці, філе тріски. Все нарізаємо шматочками.

Шаг №3

Викладаємо морепродукти кухонний комбайн або блендер і подрібнюємо до пастоподібного стану. Додаємо шеррі, кунжутне масло, сіль і перець.

Шаг №4

Збиваємо білок і додаємо в пасту з морепродуктів. Добре все перемішуємо і відставляємо холодильник на 20 хвилин.

Шаг №5

Готуємо вонтони. Для цього на готові невеликі квадратики з тіста викладаємо фарш в середину (1 ч. ложку), куточки з'єднуємо в центрі і скріплюємо так, щоб виріб нагадувало «мішечок». Можна зв'язати пір'їнкою цибулі кожен вонтон.

Шаг №6

Доводимо до кипіння рибний бульйон. Поміщаємо в киплячий бульйон вонтони, варимо 5 хвилин.

Шаг №7

Перед подачею в кожну тарілку викладаємо салат-латук, вонтони і прикрашаємо зеленню петрушки і цибулею-сибулетом. Заливаємо рибним бульйоном.

Вгору