Суп з червоної сочевиці

13

Чим холодніше стає на вулиці, тим сильніше хочеться чогось гарячого і смачного. А при такому настрої що може бути краще супу? Нічого! Тому сьогодні варимо суп! Справжній, чоловічий, смачний, ароматний і гарячий!

Продукти
  • Яловичина (реберна частина)
  • Сочевиця червона
  • Картопля — 3 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт
  • Помідори — 2 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Томатна паста — 2 ст. ложки
  • Олія рослинна
  • Зелень
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Перець
Покрокове приготування

Шаг №1

Отже, інгредієнти в необхідній кількості і складі на картинці (плюс один болгарський перчик;)).
Описуємо процес. Насамперед ставимо варитися бульйон з знайденої в холодильнику кісточки ребра яловичини. Розповідати про те, що м'ясо кладемо в холодну воду, щоб вона віддала весь свій аромат бульйону, думаю не треба?;))

Шаг №2

Поки вариться бульйон, ріжемо овочі (картопля, цибуля, морква).

Шаг №3

Перець і помідори теж нарізаємо. У помідорів видаляємо насіння.

Шаг №4

Коли м'ясо буде готове, виймаємо його з бульйону і засипаємо в бульйон склянку сочевиці. У мене була помаранчева, але підійде будь-яка. Варимо сочевицю 15 хвилин і відправляємо до неї картоплю.

Шаг №5

На сковороді пасеруємо на рослинній олії цибулю і моркву.

Шаг №6

Додаємо в сковороду перець і помідори, обсмажуємо вже всі разом. До обсмажених овочів додаємо 2 столові ложки томатної пасти.

Шаг №7

Коли картопля в бульйоні звариться, викладаємо в суп пасеровані овочі, солимо, перчимо, кладемо лавровий лист.
Повертаємо в суп м'ясо, порізавши його на шматочки.
Перед подачею можна додати нарізану зелень (кріп, петрушку, хто що любить) або просто прикрасити гілочкою зелені, як у мене;)
Приємного апетиту!

Вгору