Суп з червоної сочевиці

9 6 40 хв.

Поділюся з вами смачним супом з червоної сочевиці. Просто шедевр турецької кухні. Він ще й для поста підходить.

Продукти
  • Сочевиця червона - 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Томатна паста - 1-2 ст. ложки
  • Сіль - 1 ст. ложка
  • олія - 30 г, Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Червоний перець - 1 щіпка
  • Лимон - 0,5-1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для супу з червоної сочевиці перед вами.

Шаг №2

Приготування супу з червоної сочевиці.

Шаг №3

Сочевицю промити.

Шаг №4

Цибуля ріпчаста очистити і помити. Натерти на дрібній тертці.

Шаг №5

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Додати натерту цибулю і смажити на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.

Шаг №6

Потім додати томатну пасту.

Шаг №7

Тушкувати, помішуючи, 1-2 хвилини.

Шаг №8

Закип'ятити воду, викласти засмажку. З сочевиці злити воду і додати до смаженого цибулі і томатної пасти. Варити 10-15 хвилин.

Шаг №9

За цей час очистити, помити картоплю. Натерти його на дрібній тертці і додати в каструлю.

Шаг №10

Посолити, поперчити і варити суп з червоної сочевиці ще 10 хвилин до готовності картоплі. Потім картоплю з сочевицею довести до пюреобразного стану за допомогою блендера.

Шаг №11

Суп з червоної сочевиці готовий. Подати з зеленню і скибочкою лимона.
Приємного апетиту!

Вгору