Суп харчо з баранини

13 4

Смачний і наваристий суп харчо виходить на баранячої лопатки.

Продукти
  • Бараняча лопатка без кістки (різана шматочками) — 1,2 кг
  • Помідори — 2 шт.
  • Рис довгозернистий — 45-60 г
  • Вода — 1,5 л
  • Цибуля ріпчаста (великий) — 3 шт
  • Перець чилі — 0,5 шт
  • Часник — 5 зубків
  • Олія оливкова — 45-60 г
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) — 45-60 г
  • Сіль — за смаком
  • Кінза свіжа (рублена) — 45 г
  • Соус ткемалі — 60 г (4 ст. л.)
Приготування

Як робити: Суп харчо з баранини? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати суп харчо з баранини:

1. М'ясо покласти у велику каструлю, залити водою, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити баранину близько 5 хвилин. Потім зняти з поверхні піну, накрити каструлю кришкою і готувати м'ясо 50-60 хвилин, до м'якого стану.

2. Тим часом цибулю посікти кубиками. З перцю чилі видалити насіння. Часник почистити і дрібно порубати. Помідори порізати часточками.

3. У великій сковороді розігріти оливкову олію, викласти цибулю, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин, до золотистого кольору. Додати в сковороду помідори і томатну пасту (фото 1), готувати, постійно помішуючи, близько 1 хвилини.

4. У каструлю з м'ясом викласти вміст сковороди, рис, петрушку, чилі і часник (фото 2). Посолити і поперчити за смаком, готувати суп харчо з баранини 20-25 хвилин.

5. Подавати суп харчо в порційних тарілках, посипавши кінзою. До супу харчо відмінно підходить соус ткемалі.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.
Томатна заправка для супу харчо з баранини.

Шаг №2

Фото 2.
Суп харчо з баранини посолити і готувати 20-25 хвилин.

Вгору