Суп «Чилі кон карне»

11

Це не суп — це найчистіше енергетик! Навіть вкрай умумуканный після роботи людина, з'ївши суп «Чилі кон карне» на вечерю, знаходить у собі сили на багато:))

Продукти
  • Фарш яловичий — 400-500 г
  • Бульйон курячий — 2 літри
  • (чому саме курячий — хз, але вирішила дотримуватися рецепту)
  • Квасоля (відварити) — 150 г (в сухому вигляді)
  • Томати у власному соку — 700-800 г
  • (брала італійські томати, вже нарізані кубиком, в сезон можна дуже стиглі «вершки» ошкуріть і порізати)
  • Перець чилі свіжий — 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Паста моле — 2 ст. л.
  • (кажуть, можна замінити гірким шоколадом)
  • Перець табаско
  • Кумін мелений
  • Орегано
  • Чорний перець
  • Коріандр
  • Кінза — пучок
  • Сіль
  • Оливкова олія
Приготування

Як робити: Суп «Чилі кон карне»? Дуже просто читайте далі...

Рецепт супу «Чилі кон карне» взяла на сайті магазину деликатеска.ру, правда скоригувала деякі спірні моменти.

Шматочки шоколаду, як я зрозуміла, повинні були замінити пасту молі, а вона у мене є. Ну і готова приправа чилі кон карне насправді являє собою суміш куміна, чилі, орегано і часнику:))

Замість консервованої квасолі смачніше і доречніше відварити звичайну червону, Я знову використовувала свою улюблену чорну прето.

Як приготувати суп «Чилі кон карне»:

1. Напередодні зварити бульйон відварити квасолю.

2. Цибулю і часник дрібно нарізати, перчик чилі очистити від насіння і нашаткувати тонкими брусочками.

3. В оливковій олії обсмажити цибулю до прозорості. Додати часник, через хвилину — яловичий фарш і на вогні вище середнього обсмажити до зміни кольору, добре розтираючи грудочки. Посолити, додати всі спеції.

4. Перекласти фарш в каструлю з киплячим бульйоном, додати туди ж квасоля, помідори, перчик чилі і пасту молі. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати близько години.

5. Кінзу дрібно нарізати і додати до вже вимкненому супу.

Вгору