Судак, смажений у фритюрі

13 4

Шматочки судака умочують в пивному клярі і смажаться у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки. Подається закуска з соусом тартар.

Продукти
  • Судак, філе без кісток і шкірки — 700 г Пиво світле — 150 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Борошно — 120 г, Яєчний білок — 1 шт.
  • Олія рослинна — 1 л
  • Лимонний часточки для сервірування
  • *
  • Для соусу:
  • Огірки мариновані — 3 шт.
  • Майонез — 200 г
  • Каперси — 15 г
  • Кріп свіжий (рубаний) — 5 г (1 ч. л.)
  • Петрушка свіжа (рублена) — 15 г
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Судак, смажений у фритюрі? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати соус. Огірки почистити і подрібнити на дрібній тертці. Скласти в миску, додати майонез, каперси, кріп і гірчицю, добре перемішати. Додати сіль і перець, перемішати і перекласти в соус сервірувальну тарілку.

2. Філе порізати шматочками розміром 3 см, викласти на тарілку, посипати з усіх сторін сіллю і перцем, скропити лимонним соком.

3. У мисці з'єднати борошно з пивом, розмішати до однорідного стану.

4. В окремій мисці збити яєчні білки до стійкої піни, ввести білки в тісто, акуратно перемішати.

5. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло до температури 180 градусів (кубик хліба, опущений в масло, повинен стати коричнево-золотистим за 1 хвилину).

6. Брати по одному шматочку риби, вмочати в тісто, а потім викласти в гаряче масло, готувати до золотистого кольору, близько 1-2 хвилин. Акуратно перекласти рибу на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб стік зайвий жир. Посмажити таким чином всю рибу.

7. Подавати смажену у фритюрі рибу з соусом тартар і лимонними часточками.

Вгору