Стрілки часнику мариновані

5 30 хв. 30 хв.

Стрілки молодого часнику не тільки корисні, але й смачні, як приправа або самостійна закуска. Особливо гарні пряні і гострі мариновані стрілки часнику. У домашньому консервуванні використовується такий рецепт маринування стрілок часнику.

Продукти
  • На 3 банку місткістю 0,5 л:
  • Стрілки часнику — 900 г
  • Вода — 1 л.
  • Сіль — 50 г
  • Цукор — 50 г
  • Оцет 9% — 80-100 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для маринування стрілок часнику.

Банки ретельно вимийте і прогрійте.

Шаг №2

Як маринувати стрілки часнику:

Стрілки і листя зберіть до того, як у часнику наллється головка. Обріжте верхівки.

Шаг №3

Зелень вимийте і наріжте шматочками (довжиною близько 10 см).

Шаг №4

Закип'ятіть воду, викладіть підготовлені стрілки часнику, знову доведіть воду до кипіння. Бланшируйте 1-2 хв у киплячій воді.

Шаг №5

Потім остудіть в холодній воді.

Шаг №6

Щільно укладіть в прошпаренние банки.

Шаг №7

Заливку готуйте за рецептом: на 1 л води розчиніть 50 г солі, 50 г цукру, варіть 2 хвилини.

Шаг №8

Після чого зніміть з вогню, додайте 100 г 9%-ного столового оцту і залийте киплячою заливкою стрілки часнику (залийте банки до самого верху).

Шаг №9

Літрові банки стерилізують 5 хвилин, півлітрові — 3 хвилини. Потім ємність зі стрілками часнику маринованими закатайте.

Вгору