Странголапрети (ньоккі зі шпинатом)

8

Странголапрети (англ. - Strangolapreti) - таке цікаве назву ньокков з шпинату і сиру. Ньоккі можуть бути самостійним блюдом, але у себе на батьківщині в Італії найчастіше подаються на гарнір до м'яса. А у нас вони швиденько розійшлися зі сметаною.

Продукти
  • Шпинат свіжий - 150 г (можна взяти більше, але більше не було)
  • Сир - 250 г
  • Хліб білий черствий - 2 шматочки
  • Яйце - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх - щіпка
  • Борошно - до ¾ склянки
  • Масло вершкове - 50 г
Покрокове приготування
1 Странголапрети (ньоккі зі шпинатом), шаг 1

Перед тим, як приготувати ньоккі, шпинат перебрати. Хліб замочити у воді або молоці і віджати.

:)
2 Странголапрети (ньоккі зі шпинатом), шаг 2

Бланшувати шпинат в підсоленій воді кілька хвилин, потім відкинути на друшляк і обсушити.

3 Странголапрети (ньоккі зі шпинатом), шаг 3

Скористатися міксером (блендером) і змішати шпинат, сир, яйце, хліб і половину борошна. Масу посолити, додати мускатний горіх. Додаючи потроху борошно, замісити м'яке тісто.

4 Странголапрети (ньоккі зі шпинатом), шаг 4

З маси, вмочаючи руки в борошно, сформувати овальні ньоккі.

Відварюємо ньоккі у великій кількості киплячої підсоленої води 3 хвилини. Вони спливають і ми їх витягуємо шумівкою.

5 Странголапрети (ньоккі зі шпинатом), шаг 5

Гарячі ньоккі змащуємо вершковим маслом. Можна посипати тертим сиром.
Приємного апетиту!

Вгору