Середземноморський салат (ensalada mediterranea)

12 2 5 хв. 5 хв.

Дуже простий і дуже популярний в Іспанії салат — у жарку пору року він може, мабуть, замінити повноцінний обід.

Продукти
  • Салат листовий
  • Помідори
  • Тунець консервований
  • Кукурудза солодка
  • Оливки чорні і зелені
  • Яйце куряче (зварене круто)
  • ріпчаста Цибуля
  • Морква
  • Сіль
  • Перець
  • Для заправки (соус вінегрет):
  • Олія оливкова холодного віджиму — 5 ст. ложок
  • Оцет білий винний або яблучний — 2-3 ст. ложки
  • Гірчиця гостра — 1/2 ч. ложки
Приготування

Як робити: Середземноморський салат (ensalada mediterranea)? Дуже просто читайте далі...

У кожній країні, навіть у кожному регіоні більш-менш великої країни є салат, який місцеві жителі їдять найчастіше. В Іспанії, принаймні на Коста-Бланку, це ensalada mediterranea (середземноморський салат) або ensalada mixta (змішаний салат). Відмінність, за великим рахунком, лише одне — в середземноморському салаті масло завжди оливкова, а в змішаному може бути будь-яке рослинне.

Не чекайте точного рецепту салату середземноморського — його не існує. Я розповім, як найчастіше салат готують у наших краях.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати салат середземноморський:

Збирати салат дуже просто.
Викладаємо салатні листя на тарілку.

Шаг №2

Помідори і цибулю нарізаємо. Цибулю — соломкою, помідори — скибочками.

Шаг №3

Викладаємо їх на салатні листя.

Шаг №4

Моркву, нарізану соломкою, додаємо до овочів.

Шаг №5

Яйце, нарізане скибочками, — туди ж.

Шаг №6

Викладаємо консервованого тунця (не більше столової ложки на порцію) і трохи солодкої кукурудзи.

Шаг №7

Додаємо оливок — збірка салату закінчена.

Беремося за соус.

Шаг №8

Оливкова олія.

Шаг №9

Оцет.

Шаг №10

Гірчиця.

Шаг №11

5-10 секунд роботи віночком — і готова емульсія.

Шаг №12

Заправляємо соусом салат, додаємо сіль і крупномолотый перець — і вуаля!

середземноморський Салат готовий. Приємного апетиту!

Вгору