Спаржа по-фламандські

7 4

Спаржа по-фламандські бланшируется у воді і подається з соусом з топленого масла, варених яєць і лимонного соку.

Продукти
  • Спаржа зелена або біла - 16 шт.
  • Масло топлене - 115 г
  • Яйця (варені, дрібно рубані) - 4 шт.
  • Цедра 0,5 лимона
  • Сік 0,5 лимона
  • Сіль - за смаком
  • Перець білий мелений - за смаком
  • Петрушка свіжа (рубана) для сервірування
Приготування

Як робити: Спаржа по-фламандські? Дуже просто читайте далі...

1. У спаржі обламати грубі кінці (фото 1). Залити спаржу холодною водою на 30-40 хвилин, кілька разів міняючи воду за цей час (така процедура зробить спаржу більш соковитою і її легко можна буде почистити).

2. У великій каструлі довести до кипіння воду, підсолити. Спаржу почистити і викласти в киплячу воду. Бланшувати спаржу близько 5 хвилин, до хрустко-м'якого стану.

3. Осушити спаржу і викласти на паперовий рушник. Викласти на сервірувальне блюдо, накрити, щоб зберегти спаржу теплою.

4. Топлене масло розігріти на сковороді протягом 3 хвилин, до коричневого кольору. Висипати в сковороду рубані яйця, посолити і поперчити за смаком (фото 2).

5. Готувати яйця близько 45 секунд, помішуючи, потім додати лимонний сік. Полити цим соусом спаржу, посипати лимонною цедрою і білим меленим перцем. Подавати відразу ж.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору