Спагетті, запечені з креветками і лососем

8

Спагетті запікаються з креветок і копченим лососем під соусом бешамель.

Продукти
  • Спагетті — 320 г
  • Масло вершкове — 5 ст. л. (75 г) + масло для змащування форми
  • Лосось копчений (нарізаний смужками) — 230 г
  • Креветки великі (варені, чищені) — 300 г
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) — 1,5 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Рукола для сервірування (за бажанням)
  • Соус бешамель — 1,25 склянки
Приготування

Як робити: Спагетті, запечені з креветками і лососем? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити вершковим маслом велику квадратну жароміцну форму. Відставити в сторону.

2. Спагеті відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Осушити спагетті, перекласти назад в суху каструлю, додати 4 ст. ложки вершкового масла, добре перемішати.

3. Покласти спагетті викласти в підготовлену форму, накрити смужками лосося, а зверху викласти креветки, залити половиною соусу бешамель і посипати половиною сиру. Зверху викласти решту спагетті, залити рештою соусом, посипати сиром. Вершкове масло порізати кубиками, посипати ними спагеті у формі.

4. Помістити форму в розігріту духовку, запікати спагетті близько 15 хвилин, до золотистого кольору верху. Посипати готову запіканку руколою (за бажанням) і можна подавати.

Вгору