Спагеті зі шпинатом

10

Соус для спагетті готується з шпинату, сиру, перцю чилі та лимона.

Продукти
  • Сир рікотта — 230 г
  • молодий Шпинат — 320 г
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) — 0,25 склянки
  • Спагетті — 320 г
  • Олія оливкова — 2 ст. л.
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Перець чилі червоний (дрібно рубаний) — 1 шт.
  • Цедра одного лимона
  • Сік одного лимона
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Спагеті зі шпинатом? Дуже просто читайте далі...

1. Спагеті відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Осушити спагетті, зарезервувавши 1/3 склянки води, в якій вони варилися. Перекласти спагетті назад в каструлю, в якій вони варилися, збризнути невеликою кількістю оливкової олії, добре перемішати, відставити убік.

2. У великому сотейнику розігріти оливкове масло, викласти часник і чилі, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 2 хвилин. Потім додати лимонний сік і цедру, рікотта і зарезервовану воду, в якій варилися спагетті. Посолити, поперчити, помішуючи, довести до кипіння.

3. Викласти в сотейник з соусом шпинат (двома-трьома порціями), готувати, помішуючи, 2-3 хвилини, до в'янення листочків. Спробувати соус на смак, досолити і доперчить при необхідності. Викласти соус в каструлю зі спагеті, добре перемішати і можна подавати на порційних тарілках, посипавши пармезаном.

Вгору