Спагетті з соусом з морепродуктів

10 8

Будь-яка паста відмінно поєднується з морепродуктами, пропоную приготувати соус з морських гребінців і креветок і подати зі спагеті.

Продукти
  • Цибуля ріпчаста великий (дрібно нарізаний) - 1 шт.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Масло оливкове - 1 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 3 зубки
  • Біле сухе вино або курячий бульйон - 1 склянка
  • Помідори, консервовані без шкірки (різані кубиками) - 800 г
  • Розмарин свіжий (дрібно нарізаний) - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Орегано свіжий (дрібно нарізаний) - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Спагетті - 350 г
  • Морські гребінці - 450 г
  • Креветки великі свіжі (чищені) - 250 г
  • Петрушка свіжа (дрібно рубана) - 2 ст. л.
  • Пармезан (подрібнений) для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Спагетті з соусом з морепродуктів? Дуже просто читайте далі...

1. У великій сковороді розігріти вершкове і оливкове масла, висипати подрібнену цибулю і готувати, помішуючи, до м'якого стану. Потім додати часник і готувати ще приблизно 1 хвилину. Залити цибулю вином (бульйоном), довести до кипіння і готувати майже до повного випарювання рідини, повинно залишитися приблизно 1/2 склянки вина.

2. Викласти в сковороду помідори, розмарин, цукор, орегано, посолити і поперчити. Трохи збільшити вогонь і гасити, не накриваючи сковороди, протягом 15 хвилин.

3. Тим часом спагетті отварит в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

4. У сковороду викласти гребінці і креветки, перешкодити і готувати 4-5 хвилин. Додати петрушку.

5. Спагетті відкинути на друшляк, а потім перекласти на сервірувальні тарілки, зверху полити соусом і посипати сиром (за бажанням). Подавати відразу ж.

Вгору