Спагетті з креветками та авокадо

11

Відварені спагетті нудяться в креветочному бульйоні протягом пари хвилин, а потім подаються з авокадо і смаженими креветками.

Продукти
  • Креветки великі (сирі) — 450 г
  • Авокадо — 1 шт.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Олія оливкова — 0,25 склянки
  • ріпчаста Цибуля (рубаний) — 1 шт.
  • Вино біле сухе — 1,5 склянки
  • Букет гарни (пов'язані в букетик трави) — 1 шт.
  • Спагеті, дуже тонкі — 300 г
  • Часник (дрібно рубаний) — 3 зубки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Спагетті з креветками та авокадо? Дуже просто читайте далі...

1. Креветки почистити, видалити прожилки на спині (фото 1). Голови і панцирі не викидати. Авокадо почистити, порізати скибочками і скропити лимонним соком.

2. У великому сотейнику розігріти половину оливкової олії, висипати цибулю, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Викласти в сковороду панцирі креветок і голови, готувати, помішуючи, близько 5 хвилин, потім додати вино і букет гарни. Довести масу до кипіння, готувати на середньому вогні близько 20 хвилин.

3. Тим часом спагеті відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

4. З сотейнику дістати букет гарни, видалити. Панцирі і голови креветок теж дістати з сотейника разом з цибулею, подрібнити в кухонному процесорі і процідити через марлю. Цей бульйон перелити у великий сотейник, довести до кипіння, викласти в бульйон спагетті, готувати пару хвилин.

5. Тим часом у великій сковороді розігріти оливкову олію, викласти креветки, готувати близько 2-3 хвилин, до рожевого кольору з усіх сторін. Додати часник, готувати ще близько 1 хвилини. Посолити і поперчити за смаком креветки. Зняти сковороду з плити.

6. Відкинути Пасту на друшляк, дати стекти бульйону, а потім перекласти її в миску з авокадо, перемішати. Подавати пасту в порційних тарілках, зверху викласти креветки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору