Спагетті по-норвезьки

Нет фото
3 30 хв.

Чому по-норвезьки? Просто тому, що в страві використовується в'ялена/сирокопчена оленина або ковбаса з неї. А це, як відомо, продукт норвезька і досить рідкісний в Росії і де-небудь ще. Тим не менш, спробуйте: можна замінити будь-яким сирокопченим або в'яленим м'ясом, тієї ж свининою або яловичиною. Вийде не гірше!

Продукти
  • Італійські спагеті - 0,5 пачки
  • вологодське Масло вершкове - 50 грам
  • Жовтки курячих яєць - 2 шт.
  • Майонез - 1/2 малого кулька
  • Сметана 15% - 0,5 малої (100-грамової) банки
  • Оленяча в'ялена/сирокопчена ковбаса або будь-яке м'ясо того ж способу приготування (замінити будь-яким продуктом такої ж якості) - 100 грам
  • гострий сир Твердий (наприклад, костромської) - 100 грам
  • Маринований зелений перець - 1 чайна ложка
  • Маринад з-під перцю - 2 чайні ложки
  • Сіль в соусі по смаку
Приготування

Як робити: Спагетті по-норвезьки? Дуже просто читайте далі...

Важливо запастися одним необхідним інгредієнтом. Це зелений перець горошком, вимочений в маринаді з-під маринованих огірків. Грам двадцять перцю засипте в майонезну банку з таким розсолом і витримайте в холодильнику приблизно два тижні. Перець готовий!

Тепер власне рецепт спагетті на трьох.

1. Відварюємо спагетті згідно з вказівками на упаковці. (Наприклад, справжні італійські спагеті кшталт «Барилла»). Маслим залежно від відвареного кількості (пів-пачки спагетті вимагатимуть 50 грам гарного вершкового масла).

2. Готуємо соус: в керамічному посуді збиваємо два жовтки, відокремлені від білків, разом з половиною малого кулька майонезу і половинкою банки 15%-ой сметани. Присаливаем за смаком.

3. На великій тертці натираємо норвезьку оленячу ковбасу (приблизно 100 грам) і твердий гострий сир, наприклад, костромської (100 грам).

4. Відварені спагетті викладаємо гіркою на велику тарілку. Зверху кладемо ковбасу чи м'ясо, наверх сиплемо натертий сир. Всі поливаємо соусом і ставимо на одну хвилину в мікрохвильову піч для розігріву.

5. Виймаємо тарілку з печі і посипаємо однією чайною ложкою маринованого зеленого перцю. Збризкуємо все блюдо двома чайними ложками маринаду, в якому знаходиться перець.

6. Подаємо до столу, наливає в чарки будь скандинавську горілку, пригощаємо і приймаємо компліменти.

Вгору