Спагетті карбонара

10

Цей варіант соусу карбонара готується з панчетти (свинячої грудинки), вершків та сиру.

Продукти
  • Панчетта (в'ялена свиняча грудинка), нарізана брусочками — 180 г
  • Спагетті — 450 г
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) — 2/3 склянки
  • Сир пекоріно романо (подрібнений на тертці) — 1/3 склянки, Яйця — 4 шт.
  • Вершки жирні — 0,25 склянки
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сир твердий для сервірування
Приготування

Як робити: Спагетті карбонара? Дуже просто читайте далі...

1. Спагеті відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

2. Тим часом змішати яйця з вершками, сиром, сіллю і перцем.

3. У великій сковороді-сотейнику розігріти вершкове масло, викласти шинку, смажити, помішуючи, до коричневого кольору з усіх сторін, близько 8-10 хвилин.

4. Спагетті відкинути на друшляк, дати воді стекти і відразу ж перекласти їх назад в каструлю, додати вершковий соус, зняти каструлю з плити, добре перемішати спагетті з соусом, щоб яйця почали згортатися.

5. Подавати спагетті карбонара в порційних тарілках, посипавши смаженої беконом і сиром.

Вгору