Соус ткемалі

8

М'ясо, птиця, риба — все буде смачніше з соусом ткемалі. Приготувати цю чудову приправу допоможе грузинський рецепт соусу ткемалі із слив з часником і прянощами.

Продукти
  • Сливи ткемалі — 1 кг
  • Вода — 0,25 склянки
  • Часник — 1 головка
  • Кріп сушений — 2 ст. ложки
  • Коріандр — 3 ч. ложки
  • Перець червоний — 1,5 ч. ложки
  • М'ята суха — 2 ч. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка (за смаком)
Приготування

Як робити: Соус ткемалі? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 3 баночки соусу по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти, необхідні по рецепту соусу ткемалі, перед вами.

Шаг №2

Як приготувати соус ткемалі:

Сливу вимити.

Шаг №3

Сливи ткемалі розрізати навпіл.

Шаг №4

Сливи викласти в емальований посуд, долити води.

Шаг №5

Поставити миску на вогонь, довести до кипіння, кип'ятити на слабкому вогні, поки не зійде шкірка і не відстануть кісточки, від яких треба відокремити м'якоть.

Шаг №6

Прозорий сік злити.

Шаг №7

М'якуш слив розтерти в пюре.

Шаг №8

Пюре варити, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, до густоти сметани (близько 20 хвилин). При загусанні – підливати злитий раніше сік.

Шаг №9

Часник очистити, подрібнити.

Шаг №10

До уваренному пюре додати прянощі, розтерті в порошок, сіль.

Шаг №11

Все добре перемішати. Ткемалі варити ще 5 хвилин. Соус ткемалі готовий.

Шаг №12

Для зберігання соус ткемалі розлити в невеликі баночки (або пляшки), залити зверху 1 ст. ложкою рослинного масла, герметично закупорити.

Шаг №13

Приємного апетиту!

Вгору