Соус песто

7

Соус песто швидше і простіше всього приготувати в чаші кухонного процесора. Горіхи можете взяти як грецькі, так і кедрові (за бажанням). Соус песто можна заморожувати і зберігати в морозильній камері до трьох місяців.

Продукти
  • Горіхи волоські (рубані) або кедрові — 2 склянки
  • Часник (чищений) — 2 зубки
  • Олія оливкова екстра класу — 3 ст. л.
  • Базилік свіжий, листя — 4 склянки (приблизно 120 г)
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) — 60 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Соус песто? Дуже просто читайте далі...

1. Горіхи і часник висипати в чашу кухонного процесора, подрібнити до однорідного стану.

2. Поступово ввести оливкова олія.

3. Потім додати в чашу процесора листочки базиліка, сир і сіль, подрібнити до однорідності.

На виході маємо 3/4 склянки соусу песто.

Покрокове приготування

Шаг №1

Готовий соус песто можна заморозити у формочках для льоду. Соус може зберігатися в морозилці до 3 місяців або в холодильнику до 5 днів.

Вгору