Соус песто

8

Соус песто незамінний, якщо ви готуєте пасту, лазанью, квасоляний суп або що-небудь інше з італійської кухні. А ще можна брати приклад з самих італійців, які мажуть соусом песто крекери і хліб в якості простого перекусу.

Продукти
  • Базилік свіжий - 100 г
  • Сир пармезан - 70 г
  • Кедрові горішки - 70 г
  • Оцет білий бальзамічний - 15-30 мл
  • Олія оливкова - 150 мл
  • Сіль (морська) - за смаком
  • Перець білий - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Покрокове приготування
1 Соус песто, шаг 1

Листя базиліка зірвати з гілочок.

:)
2 Соус песто, шаг 2

Додати оливкову олію.

3 Соус песто, шаг 3

З'єднати базилік з маслом за допомогою блендера до однорідної маси.

4 Соус песто, шаг 4

Додати кедрові горіхи. Подрібнити блендером.

5 Соус песто, шаг 5

Додати сіль і перець.

6 Соус песто, шаг 6

Пармезан натерти. Перемішати.

7 Соус песто, шаг 7

Соус песто готовий.
Приємного апетиту!

Вгору