Соус «Нобис»

9 15 хв. 15 хв.

Рецепт цього соусу дуже схожий на рецепт майонезу або айолі. Різниця лише в тому, що яйця для цього соусу, перш ніж додати в нього, потрібно варити рівно 3 хвилини.

Продукти
  • Яйце - 1 шт
  • Сік лимона або білий винний оцет - 1 ст. л.
  • Діжонська гірчиця - 1 ч. л.
  • Олія ріпакова - 100 мл
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Шніт-цибуля - за смаком
Приготування

Як робити: Соус «Нобис»? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати соус з вареного яйця:

1. Яйце кладемо в киплячу воду і варимо рівно 3 хвилини. Потім швидко опускаємо в холодну воду, очистити шкаралупу з одного кінця і виймаємо вміст яйця в миску, в якій будемо збивати соус, або в блендер.

2. Додаємо гірчицю, сік лимона або оцет і добре збиваємо занурювальним міксером (блендером до однорідної маси.

3. Тепер додаємо по краплі масло, весь час збиваючи соус.

4. Коли соус загусне, додаємо в соус з вареного яйця часник, сіль, перець і подрібнену цибулю.

Соус з вареного яйця дуже добре підходить і салатів, до запеченої курячої грудки, до креветок і риби!

Вгору