Соус з нуту, овочів і ковбаски чорізо

10 4 30 хв.

Пікантні ковбаски чорізо дуже добре підходять для приготування соусів до різних гарнірів. У цьому рецепті соус готується з чорізо з додаванням нуту і болгарського перцю і подається з рисом.

Продукти
  • Ковбаски іспанські чорізо - 230 г
  • Нут (турецький горох) консервований (осушене) - 420 г
  • Помідори, консервовані без шкірки (різані) - 400 г
  • Перець болгарський жовтий (нарізаний смужками) - 1 шт.
  • Олія оливкова екстра класу - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний смужками) - 1 шт
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Перець червоний сушений (крихти) - 1 ч. л.
  • Рис довгозернистий - 1 склянка
  • Рукола - 1 пучок
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Базилік свіжий (рубаний) - 1/4 склянки (для сервірування)
Покрокове приготування
1 Соус з нуту, овочів і ковбаски чорізо, шаг 1

1. У великій товстостінній каструлі на середньому вогні розігріти оливкову олію, висипати цибулю і смажити, помішуючи, близько 5 хвилин.

2. Викласти в каструлю болгарський перець, часник сушений розкришений перець, готувати, помішуючи, близько 2 хвилин. Ковбаски порізати шматочками і ввести в каструлю з перцем.

:)
2 Соус з нуту, овочів і ковбаски чорізо, шаг 2

3. Ввести в каструлю помідори і нут, посолити і поперчити за смаком, добре перемішати. Довести масу до кипіння, накрити і готувати на повільному вогні близько 10 хвилин.

4. Тим часом рис відварити в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

3 Соус з нуту, овочів і ковбаски чорізо, шаг 3

5. У каструлю ввести рукколу, перемішати. Подавати соус з рисом в порційних тарілках, посипати базиліком.

Вгору