Соус «Чімічуррі»

8

Чімічуррі - це класичний аргентинський соус, який найчастіше подають до м'яса-гриль, птиці або салатів. Його свіжий, пряний смак - відмінне рішення для літніх страв. Спробуйте!

Продукти
  • Зелень (петрушка і кінза навпіл
  • або тільки петрушка) - 30 г
  • Цибуля червона (кримський, солодкий) - 20 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Гірчиця діжонська (у зернах) - 2 ч. л.
  • Оцет яблучний - 2 ст. л.
  • Цукор тростинний темний - 1,5 ч. л.
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Сіль (морська) - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Перець чилі червоний (свіжий) - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Змішати цукор і яблучний оцет.

Шаг №2

Зелень дрібно нарізати.

Шаг №3

Часник дрібно нарізати.

Шаг №4

Цибулю дрібно нарізати.

Шаг №5

Цибулю і часник додати в миску з цукром і оцтом.

Шаг №6

Перець чилі очистити від насіння і подрібнити.

Шаг №7

Додати в миску з соусом перець чилі і гірчицю.

Шаг №8

Всипати зелень.

Шаг №9

Посолити і поперчити.

Шаг №10

Додати масло.

Шаг №11

Добре перемішати.

Шаг №12

Соус готовий.

Вгору