Соус Аррабіата»

10

В Італії соусом аррабіата традиційно заправляють пасту.

Продукти
  • Помідори вершки свіжі (рубані) — 8 шт
  • Перець чилі червоний (дрібно рубаний) — 1-2 шт
  • Часник (дрібно рубаний) — 2 зубки
  • Вино біле сухе — 2/3 склянки
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) — 0,25 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сир пекоріно (стружка) — 90 г
  • Олія оливкова екстра класу — 1/3 склянки
Приготування

Як робити: Соус Аррабіата»? Дуже просто читайте далі...

1. У великій сковороді розігріти оливкову олію до дуже високої температури. Викласти помідори, смажити на сильному вогні, помішуючи, близько 2-3 хвилин.

2. Зменшити вогонь і готувати помідори ще близько 20 хвилин, до м'якого стану. Посолити і поперчити за смаком. Помідори протерти через сито у великий сотейник.

3. Додати в сотейник вино, томатну пасту, чилі і часник, довести масу до кипіння. Зменшити вогонь, гасити соус пару хвилин. Посолити, поперчити, додати петрушку і сир.

Подавати соус з пастою.

Вгору