Соте з селери, грибів і цибулі

9 3

Соте з селери, грибів і цибулі - відмінний гарнір до м'яса і птиці.

Продукти
  • Олія оливкова екстра класу - 2 ст. л.
  • Цибуля порей (біла частина, тонкорезаная) - 1 шт
  • Сіль
  • Гриби шампіньйони свіжі (порізані на четвертинки) - 230 г
  • Стебло селери (порізаний по діагоналі шматочками 1 см) - 6 шт
  • Свіжий лимонний сік - 1 ст. л.
  • Розмарин свіжий (рубаний) - 1 1/2 ч. л.
  • Шавлія (рубаний) - 1 ч. л.
  • Листочки петрушки (рубані) - 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Курячий бульйон або вода - 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Соте з селери, грибів і цибулі? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати овочеве соте з грибами:

1. Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Налити олію, викласти цибулю і посипати дрібкою солі, готувати, помішуючи, до м'якого стану цибулі, приблизно 3-4 хвилини.

2. Потім викласти в сковороду гриби і посипати дрібкою солі, смажити, помішуючи, до злегка золотистого кольору грибів, 4-5 хвилин.

3. Викласти в сковороду селера і посипати ще дрібкою солі, смажити, помішуючи, 5-8 хвилин, до злегка м'якого стану. Ввести в сковороду лимонний сік, розмарин і шавлія, готувати овочеве соте з грибами ще 1 хвилину. Потім ввести петрушку, посолити і поперчити за смаком. Перекласти соте в сервірувальну тарілку, а повернути сковороду на плиту. Налити в сковороду бульйон або воду, дерев'яною ложкою зішкребти залишки жиру зі стінок сковороди і готувати до зменшення рідини в два рази. Полити цим соусом овочеве соте з грибами і подавати відразу ж.

Вгору