Соте з овочів

9 6 50 хв. 50 хв.

Літній і осінній достаток овочів так радує око яскравістю і різноманітністю, що надихає на кулінарні «подвиги» і тут дуже до речі виявляється рецепт соте з овочів. Блюдо, в якому всі овочі з'єднуються, просочуються соками і ароматами один одного, але при цьому зберігають свою форму і колір - це соте, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі.

Продукти
  • Баклажани - 300 г
  • Кабачок - 300 г
  • Перець солодкий - 200 г
  • Морква - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Цибулини - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики, Сіль - 3-4 ч. ложки
  • Олія рослинна - 60-80 г
Приготування

Як робити: Соте з овочів? Дуже просто читайте далі...

Порада: Олія для смаження овочів потрібно доливати по мірі необхідності невеликими порціями, по 1-2 ст. ложки. Всі овочі різати однаковою товщиною близько 5-7 мм

Покрокове приготування
1 Соте з овочів, шаг 1

Продукти для соте з овочів перед вами.

Отже, як приготувати соте?

:)
2 Соте з овочів, шаг 2

Баклажани промити, очистити від шкірки, нарізати кружечками товщиною 5-7 мм

3 Соте з овочів, шаг 3

Баклажани посолити (2 ч. ложки солі) і залишити на 10-15 хвилин для видалення гіркоти.

4 Соте з овочів, шаг 4

Потім промити, обсушити.

5 Соте з овочів, шаг 5

Розігріти сковороду, налити рослинне масло (2-3 ст. ложки). Викласти баклажани в гаряче масло (в один шар) і обсмажити з обох боків (по 2-3 хвилини з кожного), на середньому вогні. Якщо відразу на сковороду всі баклажани не поміщаються, смажити їх порціями, додаючи (при необхідності) перед кожною порцією 0,5 ст. ложки олії.

6 Соте з овочів, шаг 6

Молоді кабачки вимити і очистити від шкірки. Великі кабачки вимити, очистити від шкірки і видалити насіння. Потім кабачки нарізати кружечками або скибочками товщиною 5-7 мм, посипати сіллю (0,5 ч. ложки). І відразу можна смажити.

7 Соте з овочів, шаг 7

При необхідності долити на сковороду олію (0,5-1 ст. ложки). Кабачки обсмажити з обох боків (по 2-3 хвилини з кожного) на середньому вогні. Також при необхідності можна смажити кабачки порціями, доливаючи по 0,5 ст. ложки олії.

8 Соте з овочів, шаг 8

Перець вимити, видалити насінну частину, нарізати кружечками.

9 Соте з овочів, шаг 9

При необхідності долити на сковороду олію (близько 1 ст. ложки). Перець підсмажити з обох боків до золотистого кольору (по 1-2 хвилини з кожного) на середньому вогні. Також можна смажити порціями.

10 Соте з овочів, шаг 10

Моркву очистити від шкірки, помити і нарізати тонко кружечками.

11 Соте з овочів, шаг 11

При необхідності долити на сковороду олію (0,5 ст. ложки). Моркву обсмажити, помішуючи, на середньому вогні 1-2 хвилини.

12 Соте з овочів, шаг 12

Помідори вимити, нарізати упоперек кружечками завтовшки 0,5-0,7 мм, посолити (0,5 ч. ложки).

13 Соте з овочів, шаг 13

Якщо треба, долити на сковороду 0,5 ст. ложки олії. Помідори також обсмажити з обох боків (по 1 хвилині з кожної).

14 Соте з овочів, шаг 14

Лук очистити, помити і дрібно нарізати.

15 Соте з овочів, шаг 15

Якщо потрібно, знову долити на сковороду 1 ст. ложку масла. Цибулю злегка обсмажити, помішуючи (1-2 хвилини).

16 Соте з овочів, шаг 16

Часник очистити і подрібнити.

17 Соте з овочів, шаг 17

Підготовлені овочі акуратно змішати в мисці, посипати подрібненим часником і перекласти в казанок. Якщо є необхідність, можна досолити.

18 Соте з овочів, шаг 18

Довести овочі до кипіння. Зменшити вогонь. Загасити соте з овочів до готовності (15-20 хвилин) на самому маленькому вогні, під кришкою.

19 Соте з овочів, шаг 19

Соте з овочів готово.

20 Соте з овочів, шаг 20

При подачі соте з овочів можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Вгору