Сорпа

8

Сорпа - смачний суп. Можна його з яловичини готувати, але традиційно сорпа готується з баранини. У холодні вечори, обжігающе гарячий, ароматний і ситний суп - кращий вечерю. Особливо для чоловіків. Ми, жінки, вічно сидимо на дієтах. А ось годувальники-добувачі наші потребують саме такої їжі, як сорпа. Та й настрій у них після такого супчика істотно змінюється у кращу сторону.

Продукти
  • Баранина (грудинка) - 1 кг
  • Картопля - 1 кг
  • Морква середня - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста середній - 1 шт
  • Лавровий лист - 4-5 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Часник - 2-3 зубчики
Приготування

Як робити: Сорпа? Дуже просто читайте далі...

А готується сорпа - простіше нікуди. Та й ви самі знаєте - чим простіше і натуральніше блюдо, тим корисніше і смачніше.

До сорпе добре подати баурсаки

Покрокове приготування

Шаг №1

Баранину промити, покласти в каструлю з холодною водою. Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь, додати сіль, лавровий лист, накрити кришкою і варити приблизно 2 години, до готовності м'яса.

Шаг №2

Коли м'ясо буде готове, його з каструлі вийняти, а бульйон процідити.

Шаг №3

Овочі почистити, помити. Цибулину повністю від лушпиння очищати не треба. Морквину - порізати півкружальцями. Картоплю нарізати великими скибочками. Овочі скласти в каструлю з бульйоном і на середньому вогні варити сорпу до готовності.
М'ясо нарізати великими шматками і теж додати в бульйон.
(Якщо комусь подобається, можна ще разом з овочами жменьку пшона сыпнуть. Сорпа буде густіше і ситніше.)

Шаг №4

От і все. Сорпа готова. Баурсаки, повторюся, - відмінна добавка до супу.
Приємного апетиту!

Вгору