Солянка з консервованими грибами

11

Солянки бувають різні. Готують на бульйоні, і пісні солянки. З грибами виходить смачно.

Продукти
  • Курка — 0,5 шт.
  • Гриби консервовані (мариновані) — 500 г
  • Огірки солоні — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Томат-паста — 1-2 ст. ложки
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець — 1 щіпка
  • Лимон — 0,5 шт.
  • Вода — 2,5 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Курку вимити, викласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння (зняти піну). Варити на маленькому вогні до готовності.

Шаг №2

Відкрити баночку грибів, відкинути на друшляк.

Шаг №3

Цибуля очистити, вимити, дрібно нарізати.

Шаг №4

Огірки нарізати кубиками. Гриби нарізати шматочками або пластинками.

Шаг №5

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти цибулю. Тушкувати на середньому вогні, помішуючи 2-3 хвилини.

Шаг №6

Додати томат. Перемішати. Смажити 1-2 хвилини.

Шаг №7

Викласти гриби і огірки. Перемішати. Додати трохи бульйону. Тушкувати все разом 5 хвилин.

Шаг №8

Вийняти курку, очистити від кісток, повернути куряче м'ясо в каструлю. Викласти в бульйон засмажку. Посолити, поперчити, додати лавровий лист. Варити все разом 10 хвилин на маленькому вогні під кришкою. Дати настоятися.

Шаг №9

Солянка з грибами готова. Подавати зі свіжою зеленню, сметаною і скибочкою лимона.
Приємного апетиту!

Вгору