Солоні огірки в банках

10 60 хв. 60 хв.

Мабуть, не знайти більш популярною закуски, ніж всенародно улюблені солоні огірки. Рецепт у кожної господині, звичайно, свій. Але кому-то обов'язково знадобляться і ці способи домашнього консервування. Наприклад, другий спосіб — огірки солоні, рецепт яких пропонує розсіл кип'ятити і банки з огірками стерилізувати.

Продукти
  • На 3-літрову банку:
  • вишневі Листя — 4-5 аркушів
  • Листя смородини — 4-5 аркушів
  • Кріп парасольки — 2-3 шт.
  • Хрін корінь (нарізати кружечками) — 5-6 шт.
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Перець чорний горошком — 5-6 горошин
  • Перець червоний пекучий — 0,33 стручка
  • Огірки середнього розміру — 1,5-1,7 кг
  • Розсіл:
  • Сіль велика — 30-50 г
  • Вода — 1 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування солоних огірків перед вами.

Шаг №2

Як приготувати солоні огірки:

Огірки добре промиваємо, їх необхідно витримати в холодній воді на 5-6 годин, змінивши її 2-3 рази.

Шаг №3

Промиваємо, очищаємо, нарізаємо зелень, цибуля, часник, солодкий перець.

Шаг №4

Робимо розсіл. Для цього розчиняємо у воді сіль.

Шаг №5

1-й спосіб.
Огірки і спеції укладаємо в банку.

Шаг №6

Огірки заливаємо розсолом до верху, накриваємо марлею і витримуємо 3-5 днів для просолення (при кімнатній температурі).

Шаг №7

Зливаємо розсіл з банки в каструлю. Розсіл ставимо кип'ятити.

Шаг №8

А в банки наливаємо холодну воду, струшуємо, щоб промити огірки від білого нальоту. Промиваємо 2-3 рази.

Шаг №9

Промиті огірки заливаємо киплячим розсолом (невеликими порціями, прогріваючи банку, щоб не лопнула), додаємо 2 столові ложки горілки і закатуємо або закриваємо щільними пластмасовими. Зберігаємо солоні огірки в прохолодному місці.

Шаг №10

2-й спосіб.
Банки добре промиваємо. На дно банки кладемо прянощі.

Шаг №11

Потім викладаємо огірки.

Шаг №12

Заливаємо огірки в банку прокип'яченим і охолодженим розсолом (50 г солі на 1 л води). На викладаємо огірки прянощі і зав'язуємо банку марлею. Витримуємо при 18-20 градусах 4-5 днів.

Шаг №13

Зливаємо розсіл, а огірки, промивши в охолодженій кип'яченій воді, викладаємо в банки зі свіжими, добре промитими прянощами. Заливаємо киплячим розсолом, не доливаючи 1,5 см до верху банки.

Шаг №14

Накриваємо кришками, відразу ж стерилізуємо (10-15 хвилин). Герметично закорковуємо солоні огірки.

Шаг №15

3-й спосіб.
Огірки, прянощі і тару готуємо, як зазвичай.

Шаг №16

Наливаємо в банку до верху холодну воду.

Шаг №17

Далі на верхній шар прянощів викладаємо шматок марлі і насипаємо 1,5 столової ложки крупної солі з верхом.

Шаг №18

Укупориваем пластмасовою кришкою. Зберігаємо солоні огірки в прохолодному місці.

Вгору