Солоні огірки на зиму

12 1 60 хв. 4320 хв.

Заготівля огірків на зиму буде найбільш вдалою, якщо враховувати сорт огірків, відбирати тільки здорові плоди середнього розміру, а також ретельно готувати продукти й тару для консервування. Рецепти огірків на зиму іноді вимагають пастеризації консервованих овочів. Однак можна заготовити солоні огірки на зиму без цієї процедури, приділяючи особливу увагу чистоті огірків, прянощів, банок і кришок. Солоні огірки на зиму при цьому чудово зберігаються і володіють відмінним смаком.

Продукти
  • На 3-літрову банку:
  • Огірки — 2 кг
  • Кріп (парасольки) — 3-4 шт.
  • Лавровий лист — 2-3 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Корінь хрону — 1 шт.
  • Листя хрону — 2 шт.
  • вишневі Листя — 1-2 шт.
  • або листя дуба (за бажанням) — 1-2 шт
  • Зелень селери — 3 гілочки
  • Зелень петрушки — 3 гілочки
  • Зелень естрагону (за бажанням) — 3 гілочки
  • Перець стручковий (за бажанням) — 0,5-1 шт.
  • Перець болгарський (за бажанням) — 1 шт.
  • Перець чорний горошком — 5 шт.
  • Для розсолу на 1 л води:
  • Сіль — 80 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом солоних огірків на зиму перед вами.

Шаг №2

Як посолити огірки на зиму:

Огірки сортувати за розміром, вимити й замочити в чистій холодній воді на 6-8 годин. (Зібрані у день заготівлі огірки можна не замочувати.) Після цього огірки обполоснути чистою водою.

Шаг №3

Перець вимити, розрізати на шматки, очистити від насіння. Зелень промити, хрін (листя і корінь) розрізати на частини. Часник очистити, розрізати на шматочки.

Шаг №4

Скласти все в підготовлену банку. На дно банки покласти парасольку кропу, гілочку селери, петрушки, естрагону, лист вишні, нарізаний лист хрону, нарізаний кружечками корінь хрону, зубок часнику, лавровий лист.

Шаг №5

Укласти шар огірків до середини банки. Потім додати гіркий і солодкий перець, зубок часнику, лавровий лист, ще по гілочці зелені, вишневий лист і парасольку кропу. Знову укласти огірки і залишилися прянощі (кріп укласти зверху).

Шаг №6

Приготувати розсіл (сіль розчинити у холодній воді).

Шаг №7

Потім залити розсолом огірки до самого краю банки.

Шаг №8

Накрити марлею і залишити при кімнатній температурі на 2-3 дні.

Шаг №9

Після цього, коли на поверхні з'явиться біла пінка, розсіл злити, добре прокип'ятити.

Шаг №10

Кришки прокип'ятити.

Шаг №11

Відразу знову залити розсолом огірки в банку.

Шаг №12

Відразу ж накрити підготовленої кришкою і закатати. Перевернути банку догори дном, на кришку, ретельно укутати (накрити теплою ковдрою) і залишити охолоджуватися.

Шаг №13

Солоні огірки на зиму готові!
Приємного апетиту!

Вгору