Солоні баклажани з прянощами і часником

9

Яка ж підготовка до зими без солінь? Приготуємо солоні баклажани з часником і прянощами, які можна подати як закуску, як гарнір до м'яса, так і просто варена картопелька з ними гарна буде)

Продукти
  • Баклажан — 2 кг
  • Часник — 1 головка
  • Вода — 2 л.
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Для розсолу:
  • Перець духмяний горошком — 15-20 шт.
  • Гвоздика — 15-20 шт.
  • Кориця — на кінчику ножа
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Вода — 1 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування солоних баклажанів з часником і прянощами перед вами.

Шаг №2

Як приготувати солоні баклажани з часником і прянощами:

Баклажани помити, відрізати хвостики, викласти в каструлю, залити холодною водою (близько 2 л). Посолити (на 1 л води 1 столова ложка солі). Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, відварити на невеликому вогні в солоній воді до готовності (близько 20-25 хвилин.

Шаг №3

Покласти під гніт на годину, щоб стекла вода.

Шаг №4

Приготувати розсіл: закип'ятити воду, додати сіль і прянощі і варити 10 хвилин. Охолодити.

Шаг №5

Часник почистити. Нарізати пластинками.

Шаг №6

Баклажани розрізати вздовж по всій довжині і начинити часником, порізаним уздовж навпіл або на пластинки.

Шаг №7

Скласти баклажани щільно в каструлю.

Шаг №8

Баклажани залити холодним розсолом.

Шаг №9

Залишити на 1 добу при кімнатній температурі, потім прибрати в холодне місце на 7 днів.

Шаг №10

Банки промити з содою, витерти насухо. Перекласти баклажани в підготовлені сухі банки, закрити пластмасовими кришками.
Солоні баклажани з прянощами і часником готові.

Шаг №11

Зберігати солоні баклажани з часником в холодному темному місці.

Шаг №12

Солоні баклажани з часником і прянощами готові до подачі на стіл. Приємного апетиту!

Вгору