Соління оселедця, салаки та іншої риби

1

Рецепт соління оселедця і іншої риби в домашніх умовах.

Продукти
  • Риба (оселедець, салака) — 1 кг
  • Сіль — 150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як солити оселедець, салаку та іншу рибу:

Для засолу годяться свіжі або морожені оселедці, салака, кілька, лящ, сазан та інша риба. Перед солінням морожену рибу розморозити.

Шаг №2

Дрібну рибу не потрошити. Середню рибу випатрати, залишаючи ікру і молоки. Велику рибу розрізати вздовж спинки і видалити всі нутрощі. Підготовлену рибу промити холодною водою, дати стекти рідини.

Шаг №3

Дрібну рибу викласти в миску, посипати сіллю, перемішати руками. Середню рибу натерти сіллю, велику рибу додатково пересипати сіллю зсередини і в зябрах.

Укласти рибу рядами в підходящу дерев'яну, емальовану або скляну ємність, пересипаючи рибу сіллю. Рибу прикрити, покласти гніт і помістити ємність у прохолодне місце. Тривалість соління оселедця і іншої риби залежить від величини: дрібна риба готова через 2-3 дні, середня — через 5-7, велика — через 7 - 10 днів.

Шаг №4

Засолювання оселедця закінчена, риба готова!

Вгору