Слойки зі сливами

4

Слойки готуються зі свіжими сливами, марципаном і мигдалем.

Продукти
  • Сливи — 6 шт.
  • Марципан (розм'якшений) — 180 г
  • Мигдальні пелюстки — 2 ст. л.
  • Тісто листкове — 500 г
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Сік апельсиновий — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Слойки зі сливами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати слойки з сливою:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. За допомогою пензлика змастити велике деко водою.

2. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто в квадрат розміром 30х30 см, товщиною приблизно 3 мм Розрізати квадрат на прямокутники розміром 10х15 див. Викласти їх на деко на відстані 2,5 см один від одного. Виделки зробити проколи в тесті, залишаючи не зворушеним 2,5 см з кожного краю. Помістити деко в холодильник на 15 хвилин.

3. Тим часом в чаші кухонного процесора змішати марципан, сметану і апельсиновий сік, добре подрібнити.

4. Сливи розрізати на половинки, видалити кісточки. Порізати сливи тонкими часточками.

5. Прямокутники тесту дістати з холодильника і змастити їх марципанової пастою, залишаючи чистими краю. Зверху викласти сливи і посипати мигдалем. Помістити деко в розігріту духовку, випікати слойки з сливою 20-25 хвилин, до золотистого кольору.

Вгору