Листковий пиріг з яблуками

5 6

Готується пиріг з листкового тіста з яблуками і родзинками.

Продукти
  • Яблука — 5-6 шт.
  • Тісто листкове готове (розморожене) — 1 лист (розміром приблизно 40х20 см)
  • Масло вершкове — 40-50 г
  • Родзинки — 45 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Листковий пиріг з яблуками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з яблуками:

1. Яблука почистити і порізати тонкими скибочками.

2. У сковороді розігріти вершкове масло, викласти яблука, готувати на слабкому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.

3. Зняти сковороду з яблуками з плити, додати родзинки, добре перемішати, дати охолонути.

4. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів.

5. Лист тіста викласти на велике деко. Викласти яблука на одну половину аркуша, залишаючи порожніми краю, приблизно по 5 див. Змастити краї водою або молоком, накрити порожній половиною аркуша, скріпити краю (фото 1).

6. Яєчний жовток злегка збити з 1 ч. ложкою води, змастити верх пирога. Зробити виделкою проколи по всій поверхні пирога (фото 2).

7. Помістити листковий пиріг з яблуками в розігріту духовку на 12-15 хвилин, до золотистого кольору. Дати готовому пирогу охолонути протягом 5-10 хвилин. Потім листковий пиріг з яблуками порізати і можна подавати.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору