Листковий пиріг з капустою і яйцями

8

Готується пиріг з листкового тіста з пряженою капустою і вареними яйцями.

Продукти
  • Тісто листкове готове (розморожене) — 1 лист (40х20 см)
  • Капуста білокачанна — 300 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Масло вершкове — 40-50 г
  • Сіль — за смаком
  • *
  • Для глазурі:
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 1 ч. л.
  • Хлібні крихти білі свіжі — 1 ст. л. (15 м)
Приготування

Як робити: Листковий пиріг з капустою і яйцями? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з капустою і яйцем:

1. Капусту дрібно нашаткувати.

2. У великій сковороді на слабкому вогні розігріти вершкове масло, викласти капусту, готувати на середньо-сильному вогні близько 25 хвилин, до м'якого стану. Посолити за смаком, перемішати, дати охолонути.

3. Яйця відварити, охолодити, почистити і дрібно порубати. Змішати яйця з остиглої капустою.

4. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів.

5. Викласти тісто на змащене маслом деко (деко). Капустяну начинку викласти на одну половину аркуша тесту, краї тіста змастити водою (фото 1). Накрити капусту порожній стороною листа тіста, виделкою придавити краю, щоб вони добре скрепились.

6. Приготувати глазур. Яєчний жовток злегка збити з водою. Змастити цією глазур'ю пиріг, зробити на поверхні проколи вилкою, щоб через них виходив пар при випіканні (фото 2). Посипати листковий пиріг з капустою і яйцем хлібними крихтами.

7. Помістити пиріг в розігріту духовку, випікати листковий пиріг з капустою і яйцем 12-15 хвилин, до золотистого кольору.

8. Дістати готовий пиріг з духовки, дати охолонути близько 5-10 хвилин. Потім порізати порційними шматками і листковий пиріг з капустою і яйцем можна подавати.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору