Листкові язички

6

Листкові язички — рецепт смачною випічки до чаю з листкового тіста.

Продукти
  • Борошно — 2,5-3 склянки
  • Масло вершкове — 400 г
  • Яйце — 1 шт
  • Цукор — 1 стакан, Сіль — 0,25 ч. ложки
  • Лимонна кислота — на кінчику ножа
  • Вода — 0,75 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати домашні листкові язички з цукром:

Приготувати листкове тісто можна двома способами.
Для першого способу потрібно змішати яйце, воду, сіль і лимонну кислоту.

Шаг №2

Додати борошно.

Шаг №3

Замісити тісто з усіх інгредієнтів, крім олії.

Шаг №4

Розкачати тісто до товщини 1-2 мм.

Шаг №5

Викласти на середину шматки масла.

Шаг №6

Потім кілька разів складати тісто конвертом, розкачати і охолоджувати (30-40 хвилин) тісто з маслом. Найкраще повторити цю процедуру 4-5 разів.

Можна приготувати листкове тест іншим способом: просто охолоджене масло порубати з борошном, додати інші інгредієнти (сіль і цукор розчинити у воді), охолодити і перед випічкою кілька разів розкачати.

Шаг №7

Підготовлене тісто для язичків розкачати в пласт товщиною 1 см Вирізати з розкотив листкового тіста круглі коржі (виїмкою або склянкою).

Шаг №8

Кожну корж посипати цукром (досить густо).

Шаг №9

Потім розкачати качалкою, надавши їй форму язичка. Товщина коржа повинна бути 0,5 див.
Змочити водою деко. Листкові язички укласти на деко, злегка змочений водою.

Шаг №10

Розігріти духовку. Випікати листкові язички в духовці при високій температурі до розплавлення цукру і підрум'янення (приблизно 20 хвилин при температурі 200 градусів).
Язички з листкового тіста готові. Приємного апетиту!

Вгору