Листкові пиріжки з зеленню

12

Пиріжки з листкового тіста з начинкою з шпинату і зелені дуже підходять до курячого бульйону. Легко і смачно!

Продукти
  • Готове листкове листкове тісто - 500 г (4 пластини)
  • Шпинат - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 цибулина
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Яйця - 2 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • Сир твердий - 50 г
  • терті Сухарі білі - 2 ст. ложки
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Приправа «Ароматні трави»
  • Масло вершкове - 30 г (для змащування листа)
Покрокове приготування

Шаг №1

Пластини тесту розкласти по одній і дати їм розморозитися. Зелень вимити.

Шаг №2

Розігріти на сковороді масло і обсмажити на ньому дрібно порізану цибулю. Додати порізаний шпинат і смажити, помішуючи, до пом'якшення шпинату.

Шаг №3

Додати порізану зелень і сухарі. Смажити, помішуючи, 3 хвилини. Сухарі додаємо, щоб вони увібрали в себе зайвий жир і рідина. Посолити і поперчити за смаком.

Шаг №4

Збити яйце і 1 білок. Натерти на крупній тертці сир. Додати зелену масу. Тримати на вогні 1 хвилину, весь час мішаючи. Начинка для пиріжків готова.

Шаг №5

Лист тіста розрізати навпіл. Отримаємо два квадрати 10х10 см, краї квадратів по периметру змастити водою. На одну половину квадрата викласти за хорошою столовій ложці начинки. На іншій стороні квадрата зробити три надрізи. Накрити начинку і заліпити пиріжок. Підготовлені пиріжки викласти на змащене маслом деко. Збити жовток і змастити пиріжки.

Шаг №6

Випікати в розігрітій до 190-200 градусів духовці 25-30 хвилин. Пиріжки повинні зарум'янитися.

Шаг №7

Подавати пиріжки теплими з бульйоном.
Приємного апетиту!

Вгору