Листкові кошики з сиром

11

Кошики з листкового тіста наповнюються пряної сирною сумішшю, а потім листкові кошики з начинкою запікаються до красивої золотистої скоринки.

Продукти
  • Тісто листкове готове (розморожене) — 250 г
  • Сир рікотта — 250 г
  • Яйце велике — 1 шт.
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Мигдаль мелений — 50 г
  • Мускатний горіх — 1 щіпка
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Цедра одного лимона
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Бренді — 1 ч. л.
  • Цукрова пудра
Приготування

Як робити: Листкові кошики з сиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати листкові кошики з начинкою з сиру:

1. Робочу поверхню присипати цукровою пудрою. Змастити водою 24 формочки для мафінів.

2. Тісто розкачати в пласт товщиною 3 мм, Вирізати кружечки діаметром 8 см (повинно вийти близько 20-24 штук). Викласти ці кружечки в мокрі формочки, розрівняти пальцями. Помістити в холодильник.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

4. Тим часом приготувати начинку. У мисці змішати сир, цукор, лимонну цедру, сік, бренді і мелений мигдаль.

5. В окремій мисці збити ціле яйце і жовток. Ввести цю суміш в сирну масу, додати щіпку мускатного горіха, добре перемішати.

6. Викласти начинку в формочки з охолодженим тестом і помістити в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

7. Готові листкові кошики з начинкою з сиру дістати їх духовки, дати охолонути у формах при кімнатній температурі протягом 5-7 хвилин, а потім дістати кошики з формочок. Подавати листкові кошики з начинкою з сиру теплими.

Вгору