Сливове варення половинками

2

Сливове варення половинками — це дуже смачно. Сливи виходять як мармеладкі.

Продукти
  • Слива — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 0,5 склянки
Приготування

Як робити: Сливове варення половинками? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 2 баночки сливового варення половинками по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для сливового варення половинками перед вами.

Шаг №2

Як приготувати сливове варення половинками:

Сливи добре вимити.

Шаг №3

Сливи розрізати ножем по борозенці на дві половинки, вийняти кісточки.

Шаг №4

Сливи викласти в таз.

Шаг №5

Зварити сироп. Для цього в мисці в 0,5 склянки води розчинити цукор. На невеликому вогні довести сироп до кипіння. Кип'ятити 2-3 хвилини, помішуючи.

Шаг №6

Гарячим сиропом залити підготовлені сливи. Залишити на 3-4 години (сливи пустять сік). Поставити сливи на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню, залишити на 8-9 годин (сливи просочаться цукровим сиропом).

Шаг №7

Поставити миску з варенням на вогонь, довести до кипіння. Варити на невеликому вогні 2-3 хвилини. Зняти з вогню. Охолодити. Потім повторити процедуру ще 2 рази. На третій раз варити варення до готовності (10-15 хвилин) — крапелька варення не повинна розтікатися по блюдечку.

Шаг №8

Банки вимити, простерилізувати банки і кришки. Сливове варення половинками гарячим розлити по банках, закрити (закатати) герметично кришками.

Шаг №9

Сливове варення половинками готово.
Приємного чаювання!

Вгору