Вершки збиті з желатином

6

Збиті вершки з желатином – рецепт, за яким можна приготувати самостійний десерт, або використовувати його для прикраси тортів.

Продукти
  • Вершки 33-35% жирності — 200 мл
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Вода — 40 мл
  • Желатин — 5 г
  • Лікер — 1,5 ст. ложки
  • Сироп від варення — 1,5 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як збивати вершки з желатином?

Підготувати продукти.

Шаг №2

Замочити желатин в холодній кип'яченій воді на 2 години і відкинути на сито.

Якщо у вас швидкорозчинний желатин, його треба замочити на 15-20 хвилин. Зливати воду не потрібно.

Шаг №3

До отриманого розчину додати частину вершків (третина), поставити ємність у гарячу воду і добре розмішати вершки і желатин до повного розчинення желатину, трохи охолодити.

Шаг №4

Вершки охолодити, збити віночком в густу піну.

Шаг №5

Продовжуючи збивати порціями додати цукрову пудру.

Шаг №6

Потім тонкою цівкою ввести теплий розчин желатину в вершки, не припиняючи збивати масу.

Шаг №7

Щоб у крему не було присмаку желатину, вершки з желатином можна ароматизувати. Для цього в кінці збивання, перед додаванням желатину вливають трохи будь-якого ягідного або фруктового лікеру і сиропу від варення.

Шаг №8

Потім налити вершки у форми і поставити в холодильник для застигання.

Приємного апетиту!

Вгору